Afbeelding

PCOB viert 25-jarig bestaan met symposium

Algemeen

DIEMEN - De afdeling Diemen van de Protestants Christelijke Ouderen Bond (PCOB) viert op woensdag 22 april het 25-jarig bestaan. Dit gebeurt tijdens een bijeenkomst in de kerk De Ontmoeting. De bijeenkomst duurt van 13.00 tot 18.00 uur. Waarnemend voorzitter en secretaris Loek Stomps blikt vooruit op het gevarieerde programma.

Stomps legt uit dat de bijeenkomst in De Ontmoeting uit twee delen bestaat. Van 13.30 tot 16.35 uur is er een symposium voor alle senioren in Diemen en van 16.35 tot 18.00 uur is er een receptie voor leden van de PCOB en genodigden.

Activiteiten
De afdeling Diemen van de PCOB heeft bijna 600 leden. De PCOB is op veel gebieden actief: vrijwilligers geven een computercursus in De Schakel, de taakgroep Omzien naar elkaar besteedt veel aandacht aan kwetsbare ouderen, een behoorlijk aantal leden wordt geholpen bij de belastingaangifte en andere fiscale vragen of problemen en elke maand bezorgt een groep vrijwilligers door weer en wind onder meer de eigen nieuwsbrief, de Ouderenkrant van Diemen en het landelijke PCOB-blad Perspectief bij alle leden.

Symposium
Het symposium gaat over 'Als senior langer vitaal en gezond zelfstandig thuis blijven wonen, hoe doe je dat?' "Het streven is dat mensen steeds langer zelfstandig moeten blijven wonen. Het is daarom belangrijk dat er in heel Diemen woningen levensbestendig worden gemaakt. Aanpassingen in de woning maken het mogelijk dat mensen langer zelfstandig in hun huis kunnen blijven wonen", aldus Stomps.

Lees verder in de digitale editie

Uit de krant