Afbeelding

Gemeente zorgt voor betere verlichting bij stations Zuid

Algemeen

DIEMEN - De gemeente neemt op korte termijn maatregelen om de veiligheid in Bergwijkpark en rond de stations in Diemen-Zuid te verbeteren.

De gemeente werkt al jaren aan de veiligheid in die gebieden. Er hebben zich in dat deel van Diemen-Zuid een aantal ontwikkelingen voltrokken die de (en het gevoel van) veiligheid hebben verbeterd.

Beveiligers
De gemeente en het bedrijfsleven hebben geld uitgetrokken om in de donkere maanden (vanaf oktober tot en met maart) particuliere beveiligers in het gebied in te zetten. Alle fracties in de gemeenteraad willen dat er ook vanaf oktober 2015 tot en met maart 2016 beveiligers in Bergwijkpark actief zijn.

Camera's
Er komen geen camera's op het voorplein van het NS-station en het metrostation. Het Openbaar Ministerie heeft hiervoor geen toestemming gegeven omdat er op die plek weinig incidenten plaatsvinden.

Verlichting
Het plein is goed verlicht. De gemeente gaat nog dit jaar de openbare verlichting in de buurten in de omgeving van de stations verbeteren. De verlichting bij en onder het viaduct op het Roerdomppad wordt aangepast. Onder het viaduct aan het Reigerpad komt een verlichte fietsenstalling.

Lees verder in de digitale editie

Uit de krant