De Logistieke Hub is een idee van Yourick Fokker (foto), Nico Meester en Jeroen van de Kraats.
De Logistieke Hub is een idee van Yourick Fokker (foto), Nico Meester en Jeroen van de Kraats.

Logistieke Hub Amsterdam: schone en efficiënte distributie

Algemeen

DIEMEN - De Logistieke Hub Amsterdam aan de Weesperstraat 124-126 in Diemen is de logistieke schakel voor schone stadsdistributie. Het idee is ontwikkeld door Nico Meester en zijn compagnons Yourick Fokker en Jeroen van de Kraats.

Nico Meester heeft veel ervaring in de logistiek. Hij werkt voor gemeenten en is daarnaast actief als zzp'er. Het bedrijf is gevestigd in het pand waar in het verleden de Ven was gehuisvest en later Sligro. Nico Meester trok al enige tijd geleden de conclusie dat er op het gebied van distributie in de Randstad veel verbeterd kan worden.

Minder belastend voor milieu
Nico Meester licht het concept toe. "Vrachtwagens kunnen hun vracht bij ons pand in Diemen lossen. Die vracht wordt opgeslagen en geselecteerd op postcode. Vervolgens wordt die vracht op de plaats van bestemming bezorgd. Hiervoor wordt een elektrische vrachtwagen, een milieuvriendelijke bestelauto of een elektrische fiets gebruikt. Ons concept heeft een aantal voordelen: er is minder druk op het verkeer en het milieu wordt minder belast."

Webshops
De Logistieke Hub Amsterdam verleent ook service aan webshops. "De artikelen van de webshops kunnen bij ons worden opgeslagen. Als een bestelling is binnengekomen verpakken wij de artikelen en bezorgen die bij de koper. Wij gaan weer op dezelfde wijze te werk." 

Het hele verhaal is te vinden in de bijlage Ondernemend Diemen: Lees verder in de digitale editie

Uit de krant