Op 15 maart 2015 is het podium voor de Muziekschool Diemen
Op 15 maart 2015 is het podium voor de Muziekschool Diemen

Muziekschool Diemen in De Hoop

Algemeen

DIEMEN - De Vrienden van De Hoop vieren dit jaar het 15-jarig jubileum van de concertserie Kamermuziek in De Hoop. En daarom geven zij een cadeautje weg: op 15 maart is het podium in de voormalige schuilkerk voor leerlingen en docenten van de Muziekschool Diemen.

"We vieren nu ons 'kristallen jubileum' en we doen dat met een cadeautje aan de Muziekschool Diemen", vertelt Els Verhaak, programmeur van de concertserie. "Op 15 maart bieden wij leerlingen en docenten de kans om eens in deze prachtige concertzaal met fantastische akoestiek te spelen. Wij vinden het mooi om zo de musici van de toekomst een keer schuilkerk De Hoop als concertzaal aan te bieden."

Talenten en docenten
De muziekschool heeft het cadeau aangegrepen voor een 'talenten- en docentenconcert'. "Wij zijn trots en blij dat we op kunnen treden in De Hoop", zegt Ellen van den Tol, voorzitter van de Muziekschool Diemen. Coördinator Maarten Rongen van de muziekschool heeft een hoogstaand, afwisselend en boeiend concertprogramma samengesteld met piano, viool, cello, saxofoon, blokfluit, gitaar, slagwerk en zang.

Bijzonder
De Muziekschool Diemen is de afgelopen jaren behoorlijk gegroeid: van een kleine 100 naar ruim 140 leerlingen. "Dat is best bijzonder, overal verdwijnen muziekscholen maar in Diemen niet, mede door de gemeente die ons daarin blijft steunen", aldus Ellen. De muziekschool werkt veel samen met andere organisaties en scholen in Diemen. 

Het talenten- en docentenconcert begint om 14.15 uur. De toegang is gratis. Wegens het beperkte aantal plaatsen is het wel noodzakelijk om voor 9 maart een plaats te reserveren via info@muziekschooldiemen.nl.

Lees verder in de digitale editie

Uit de krant