Afbeelding

College: uitstel besluit Duo+

Algemeen

DIEMEN - Het college van B en W vindt dat er nog onvoldoende informatie aanwezig is om aan de gemeenteraad een voorstel voor de samenwerking Duo+ voor te leggen. Een besluit over de samenwerking van de gemeente Diemen met de gemeenten Uithoorn en Ouder-Amstel zou volgens planning dit voorjaar worden genomen.

De opstelling van het college komt voort uit zorg over de beheersing van het proces van samenwerking en over de hieruit voortvloeiende consequenties. Bij het college overheerst nu het beeld dat de investeringen in het proces in onvoldoende mate opwegen tegen de beoogde stabiele eindsituatie, die aantoonbare meerwaarde op kosten, kwaliteit en kwetsbaarheid moet opleveren.

Samenwerkingspartners
Het college van Diemen blijft ervan overtuigd dat de Duo+-partners Uithoorn en Ouder-Amstel de aangewezen samenwerkingspartners zijn voor Diemen en wil met die partners de problemen onder ogen zien en oplossen.

Uitstel
Niettemin verkiest het college nu voor uitstel van de voorgenomen besluitvorming. De voorkeur van het college van Diemen gaat uit naar een gefaseerde uitwerking van de samenwerking, waarbij de tijd wordt genomen voor een meer organische aanpak. De inspanningen moeten dan primair gericht zijn op de bedrijfsvoeringstaken. Over deze voorkeur wil het college van Diemen op de kortst mogelijke termijn met de twee andere gemeenten overleggen.

Geen voorstel
Het besluit van het college van B en W betekent dat er nu geen voorstel wordt gestuurd naar de gemeenteraad. Evenmin zal er een adviesaanvraag aan de ondernemingsraad worden voorgelegd. Wat de consequenties zijn voor participatie van medewerkers in werk- en projectgroepen in Duo+-verband is op dit moment niet duidelijk.

Uit de krant