Afbeelding

Nieuwe trainer Martin van Egmond hoopt dat SV Diemen en SV Ouderkerk promoveren

Algemeen

DIEMEN - Martin van Egmond (45) is met ingang van het seizoen 2015-2016 trainer van de zondagselectie van SV Diemen. De trainer heeft een contract voor een jaar getekend. Een nadere kennismaking met een trainer die zijn teams aanvallend laat voetballen.

Van Egmond is op dit moment nog trainer van SV Ouderkerk, de club die net als SV Diemen uitkomt in de vierde klasse F. Beide ploegen strijden samen met Sporting Martinus en Fortius om de titel.

Rechtsbuiten
De in Amsterdam geboren Van Egmond speelde lange tijd voor Jos-Watergraafsmeer. "Ik ben daar in de jeugd begonnen en heb het eerste zondagteam gehaald. Ik was een rechtsbuiten die het vooral van zijn snelheid moest hebben. Toen ik 28 jaar was ben ik voor de vierde keer aan mijn knie geopereerd. Ik moest toen stoppen met voetballen."

Trainer
Hij startte enkele jaren later met een trainerscursus en werd trainer bij achtereenvolgens DWS in Amsterdam en CTO '70 in Duivendrecht, was assistent-trainer in Dronten en werd daarna trainer van het eerste zondagteam van Waterwijk in Almere. Dat team promoveerde naar de derde klasse. Na OSM in Maarssen, werd Martin in het begin van het seizoen 2013-2014 trainer van SV Ouderkerk.

Lees verder in de digitale editie

Uit de krant