Afbeelding

SV Zeeburg renoveert clubhuis

Algemeen

DIEMEN - Het clubgebouw van SV Zeeburg wordt momenteel gerenoveerd. Veel leden van de club steken de handen uit de mouwen.

Het clubgebouw is volgens de planning in mei volledig gereed, maar de verwachting is dat de kleedkamers en douches al eerder gebruikt kunnen worden. 

Vrijwilligers
In december is gestart met het strippen van het clubgebouw. Veel mensen helpen als vrijwilliger: leden, maar ook ouders en familieleden van jeugdleden. Als het werk dat door professionals moet worden gedaan klaar is, naar verwachting half februari, gaan de vrijwilligers weer aan de slag. Projectleider Rob van Dijk: "Er worden kleedkamers, doucheruimten en een bar gebouwd."

Financiering
SV Zeeburg maakt voor de financiering van de renovatie van het clubgebouw gebruik van de eenderderegeling van de gemeente. De gemeente betaalt een derde van de kosten, SV Zeeburg heeft een derde van het bedrag bij de bank geleend en een derde wordt gefinancierd met eigen middelen en eigen inzet. "Wij besparen geld door zelfwerkzaamheid van leden en andere vrijwilligers", aldus Van Dijk.

Lees verder in de digitale editie

Uit de krant