Campus Diemen Zuid heeft een positief effect op veiligheid
Campus Diemen Zuid heeft een positief effect op veiligheid

Zorgen om veiligheid station Diemen-Zuid

Algemeen

DIEMEN - De fracties van de VVD, PvdA en Leefbaar Diemen maken zich zorgen over de veiligheid in en rond het station in Diemen-Zuid.

Met ingang van 1 januari 2015 stoppen de medewerkers van een particulier beveiligingsbedrijf met surveillance in en rond het station. Het voornemen om Bergwijkpark met behulp van camera's te beveiligen gaat niet door.

De bedoeling was dat bedrijven bij Bergwijkpark 150.000 euro per jaar zouden bijdragen aan cameratoezicht. Maar de bedrijven in Bergwijkpark willen niet het afgesproken geldbedrag ter beschikking stellen. Het gevolg hiervan is dat het cameratoezicht niet doorgaat.

De gemeenteraad besloot in november tijdens de behandeling van de begroting 2015 geen geld meer uit te trekken voor de inzet van particuliere beveiligers in en rond het station in Diemen-Zuid. De gemeenteraad heeft hiervoor de afgelopen 11 jaar geld uitgetrokken.

De fracties van de VVD, PvdA en Leefbaar Diemen maken zich zorgen over het verdwijnen van toezicht door medewerkers van een particulier beveiligingsbedrijf zonder dat hiervoor cameratoezicht in de plaats komt.

Lees verder in de digitale editie

Uit de krant