Afbeelding

Minister Blok opent Campus Diemen Zuid

Algemeen

DIEMEN -  Minister Stef Blok van Wonen en Rijksdienst opent donderdag 20 november om 16.15 uur Campus Diemen Zuid. Hier zijn vijf leegstaande kantoortorens in nog geen twee jaar tijd getransformeerd in een eigentijdse studentencampus naar Amerikaans voorbeeld met winkels en sportfaciliteiten.

De 960 appartementen hebben allemaal een eigen keuken en badkamer. Op de begane grond in het gehele complex zitten allerlei faciliteiten ten behoeve van de campus, maar inmiddels blijkt dit ook een buurtfunctie te hebben voor de inwoners van de omliggende wijken. Tot de faciliteiten behoren onder andere Albert Heijn, een uitzendbureau, een fietsenwinkel, een wasserette, 1.200 m² fitness, een tennis- en basketbalveld, een kapsalon, een Vivant gemakswinkel, een selfservicerestaurant, een café annex disco, een Italiaans restaurant en een wijnbar met allure. Ook is er een studiezaal beschikbaar.

Ver voor de oplevering van het project waren alle appartementen al verhuurd. Op dit moment is er een wachtlijst van ruim 300 studenten. De campus ligt direct naast metro- en treinstation Diemen-Zuid, waardoor het centrum van Amsterdam snel te bereiken is.

Uit de krant