Afbeelding

Drie straatroven en een poging tot straatroof in één week

Algemeen

DIEMEN - In Diemen hebben de afgelopen week drie straatroven en een poging tot straatroof plaatsgevonden.

Een 18-jarige vrouw is dinsdagavond 11 november slachtoffer geworden van een straatroof. De vrouw liep rond 22.30 uur over het Ooievaarspad in Diemen-Zuid. Zij liep vanaf Venserpolder in de richting van Weerribben. Zij werd plotseling van achteren beetgepakt en naar de grond getrokken. De overvallers ontvreemdden haar handtas waarin zich onder meer een telefoon en ID-kaart bevonden. De vier daders vluchtten in de richting van Venserpolder. Twee daders vluchtten op een fiets, de andere twee te voet.

Woensdagavond 12 november werd een 20-jarige man om 19.15 uur bij het station in het centrum beroofd. Toen hij een sigaret stond te roken werd hij benaderd door twee vrouwen. Zij stompten hem in het gezicht en spoten vloeistof in zijn ogen. Daarna moest de man zijn jas, waarin zich zijn telefoon bevond, en schoenen uittrekken. De vrouwen sloegen met de buit op de vlucht.

Vrijdag 14 november werd een 21-jarige vrouw op Polderland door twee mannen ingesloten. Zij trokken haar naar de grond en schopten haar tegen het hoofd. De mannen probeerden de telefoon van de vrouw te stelen. Maar doordat zij hard gilde lukte dit niet. De buit van de overvallers bestond slechts uit de oordopjes van de vrouw.

Zaterdagavond 15 november probeerden twee mannen op het Mantelmeeuwpad een 21-jarige vrouw te beroven. Dit lukte niet. De vrouw slaagde erin weg te rennen.

De politie verzoekt eventuele getuigen of mensen die over meer informatie beschikken contact op te nemen via telefoonnummer 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem (0800-7000).

Uit de krant