Afbeelding

VVD: onderzoek plek voor hockey

Algemeen

DIEMEN - De fractie van de VVD wil weten of het mogelijk is dat er zich in Diemen een hockeyvereniging vestigt. De liberalen hebben hierover schriftelijke vragen gesteld aan het college van B en W.

De fractie van de oppositiepartij wijst erop dat hockey een van de snelst groeiende sporten in Nederland is en dat er ook in Diemen veel interesse in hockey is. "In Diemen is geen hockeyvereniging. Diemen is wat dat betreft aangewezen op verenigingen in de nabije omgeving. Helaas is bij hockeyverenigingen in de omgeving sprake van wachtlijsten voor jeugdleden", aldus de VVD.

De VVD wil van het college weten welke locaties in Diemen eventueel geschikt zijn voor een accommodatie voor een hockeyvereniging. De partij denkt zelf aan locaties als Park Spoorzicht, Bergwijkpark en sportpark De Diemen. Op de plek van Spoorzicht waren in het verleden voetbalclub SV Diemen en een honk- en softbalvereniging gevestigd. Sinds de jaren 90 hebben SV Diemen en honk- en softbalvereniging TIW-Survivors een plek op sportpark De Diemen.

Lees meer in het DiemerNieuws van donderdag 30 oktober.

Uit de krant