Afbeelding

Wandel- en fietsverbindingen in Diemerbos worden verbeterd

Algemeen

DIEMEN - In het Diemerbos worden op dit moment diverse projecten uitgevoerd. Ook de komende jaren zullen er diverse werkzaamheden in en rond het Diemerbos plaatsvinden. Leden van de Projectgroep Diemerbos hebben de Vrienden van het Diemerbos en andere geïnteresseerde gebruikers van het bos onlangs over de ontwikkelingen in het bos geïnformeerd tijdens een bijeenkomst in zorgboerderij Landlust.

Het Diemerbos wordt door steeds meer mensen uit de regio gebruikt. Onder hen zijn veel inwoners van Diemen.  Dit jaar hebben er diverse evenementen in het Diemerbos plaatsgevonden zoals de DiemerCross en de festivals die tijdens twee weekeinden in de zomer werden gehouden.

De gemeenten Diemen en Amsterdam, Staatsbosbeheer, Groengebied Amstelland en stadsdeel Amsterdam Zuidoost hebben op 15 april 2014 een de Samenwerkingsovereenkomst Diemerbos getekend. Doel van de overeenkomst is om gezamenlijk te komen tot een goed ingericht en goed beheerd Diemerbos. In de samenwerkingsovereenkomst zijn ook diverse uit te voeren projecten opgenomen voor de periode 2014-2020. Die projecten moeten zorgen voor een betere toegankelijkheid van het bos en een vergroting van de natuurwaarde. De projecten moeten tot gevolg hebben dat er nog meer mensen een bezoek aan het Diemerbos zullen brengen.

Lees verder in de digitale editie

Uit de krant