Afbeelding

Bijeenkomst in teken van cybercrime

Algemeen

DIEMEN - In het gemeentehuis wordt op dinsdag 7 oktober een bijeenkomst voor bedrijven en zzp'ers in Diemen gehouden die in het teken staat van cybercrime.

Cybercrime lijkt een steeds groter probleem te worden. Het leven speelt zich meer en meer digitaal af en hierdoor neemt ook de kans op onlinecriminaliteit toe. Bedrijven en zzp'ers lopen een steeds grotere kans om slachtoffer te worden van internetcriminelen. Die ontwikkelen steeds nieuwe trucs die het mogelijk maken om in te breken in computers. Dit kan grote gevolgen hebben: de bankrekening van bedrijven en zzp'ers kan worden leeggehaald en bedrijfsgeheimen of andere gevoelige informatie kan worden gestolen.

Tijdens de bijeenkomst laat een doorgewinterde hacker de aanwezigen zien hoe kinderlijk eenvoudig het is om in een computer in te breken. Vervolgens geeft hij tips over hoe men zich kan beschermen tegen cyberaanvallen van criminelen. Aanwezigen zullen met eigen ogen kunnen zien hoe zij de digitale veiligheid van hun bedrijf sterk kunnen verbeteren.

De bijeenkomst wordt georganiseerd door het Regionaal Platform Criminaliteitsbestrijding Amsterdam Amstelland, Ondernemend Diemen en de gemeente Diemen.

Lees verder in het DiemerNieuws

Uit de krant