Maandag vroeg de bewoner al aandacht voor de kapotte verbindingen
Maandag vroeg de bewoner al aandacht voor de kapotte verbindingen

'Ik wilde zo snel mogelijk naar huis'

Algemeen

DIEMEN - Vanaf woensdag konden de bewoners uit het zogenaamde 'blauwe gedeelte' van de Beukenhorst weer naar huis. Een bewoner, die op de zevende verdieping woont, keerde donderdagmiddag terug. Hij is blij weer thuis te zijn, maar mist wel televisie, telefoon en internet.

Bang om weer naar huis te gaan, was deze bewoner niet. "Ik wilde zo snel mogelijk naar huis. Ik ben niet bang voor weer een explosie of instortingsgevaar", vertelt hij. "Toen ik even thuis was om spullen te halen, had ik al gezien dat er geen grote schade was. Er waren geen kasten omgevallen of iets dergelijks."

Wat wel kapot is: de verbindingen voor internet, televisie en telefoon. "Dat komt allemaal via een grote kabel binnen en als je kijkt bij het beschadigde deel van de flat zie je dat die gesmolten is. Ik heb vorige week hierover al aan de bel getrokken, maar volgens De Key zijn er geen grote storingen. Toch weet ik dat er zeker tientallen andere woningen geen verbinding hebben. Vrijdag hoorde ik van een KPN-monteur dat het herstel nog wel een paar dagen kan duren." 

Uit de krant