Afbeelding

Adam Maher opent Cruyff Court

Algemeen

DIEMEN - Adam Maher heeft maandagmiddag het Cruyff Court in park De Omloop in Diemen-Noord geopend. Hij deed dit samen met minister Edith Schippers (VVD) van Volksgezondheid, Welzijn en Sport. Namens de gemeente was onder anderen wethouder Jeroen Klaasse (D66) van Sport aanwezig.

Adam Maher werd twee jaar geleden uitgeroepen tot talent van het jaar. Hij speelde toen voor AZ. Dat leverde hem de Johan Cruijff Prijs op. De prijswinnaar mocht van de Cruyff Foundation een plek aanwijzen voor een Cruyff Court. Hij koos voor Diemen, de plaats waar hij is opgegroeid.

Adam Maher was leerling van basisschool De Nieuwe Kring, voetbalde in Diemen op straat en in de sporthal en werd op jonge leeftijd lid van SV Diemen. Daarna speelde hij voor de Amsterdamse amateurclub Zeeburgia, waar AZ hem opmerkte en hem een kans bood in de jeugdopleiding van de profclub. Maher debuteerde bij de Alkmaarders in het profvoetbal en staat sinds ruim een jaar onder contract bij PSV. Hij kwam tot dusver vijf keer voor Oranje uit.

Lees verder in het DiemerNieuws

Uit de krant