Het stut- en stempelwerk in het meest beschadigde deel is klaar. Foto: Hes van Huizen
Het stut- en stempelwerk in het meest beschadigde deel is klaar. Foto: Hes van Huizen Foto: Hes van Huizen

Eerste bewoners hoogbouw Beukenhorst kunnen naar huis

Algemeen

DIEMEN - Bewoners van een deel van de hoogbouw van de Beukenhorst kunnen terug naar huis. De gemeente heeft de woningen na inspectie vrijgegeven voor bewoning.

Het gaat om 72 huishoudens. De bewoners worden vandaag persoonlijk geïnformeerd over de terugkeer en worden daarbij begeleid door woonstichting De Key. Daarvoor zijn speciale spreekuren georganiseerd voor deze bewoners.

De stut- en stempelwerkzaamheden in het meest beschadigde deel van de flat Beukenhorst zijn afgerond. De afdeling Bouw- en Woningtoezicht van de gemeente Diemen heeft de werkzaamheden geïnspecteerd en gecontroleerd. Op basis hiervan zijn de woningen in het zogenaamde 'blauwe deel' van de hoogbouw vrijgegeven. 

De 32 woningen in het meest beschadigde deel van de flat zijn voor langere tijd onbewoonbaar. Wel mogen bewoners nu hun huis in om spullen op te halen onder begeleiding van een medewerker van het bouwterrein. De huishoudens uit dit deel van de flat hebben een persoonlijke woonbegeleider van De Key die de tijdelijke herhuisvesting begeleidt. De eerste gesprekken over herhuisvesting zijn deze week met de bewoners gevoerd.

Het onderzoek naar de oorzaak van de gasexplosie is nog in volle gang. Het Openbaar Ministerie leidt het onderzoek. Ook energiebedrijf Liander, de arbeidsinspectie en de politie zijn daarbij betrokken.

Lees meer in het DiemerNieuws van donderdag 18 september.

Uit de krant