Afbeelding

Bewoners Beukenhorst nog niet naar huis

Algemeen

DIEMEN - Bewoners van de huizen in het hoge deel van Beukenhorst die weer bewoonbaar zijn, kunnen nog niet terug naar huis.

De huizen in het blauwe deel (zie schema) zijn wel alweer veilig, maar de bewoners kunnen pas terug als de werkzaamheden in het rode deel klaar zijn. "Dat zal zo snel mogelijk zijn, maar een precieze datum kunnen we nu nog niet geven", aldus een woordvoerder van woonstichting De Key. "Dat kan pas als de gemeente de woningen heeft vrijgegeven."

De woningen in het rode deel zijn, voorlopig, niet bewoonbaar. Vandaag zijn de eerste gesprekken gevoerd met bewoners van dit deel van de flat over vervangende woonruimte.

Voorlopig verblijven de bewoners van het hoge deel van de Beukenhorst nog bij familie en bekenden of in hotels. Door een grote beurs in de RAI in Amsterdam waren er dit weekend weinig kamers beschikbaar en moest een aantal bewoners wéér verhuizen. "We willen verhuizingen zo veel mogelijk voorkomen, maar soms kunnen we niet anders en moeten we een andere oplossing zoeken", aldus de woordvoerder. "We hebben gekeken wat we konden doen om het iets aangenamer te maken. Voor een aantal gezinnen met kinderen was afgelopen weekend in een vakantiepark in Volendam accommodatie geregeld. Ieder gezin had een eigen huisje en zo kregen de kinderen even wat afleiding."

Bewoners van het blauwe deel van de flat kunnen onder begeleiding van een medewerker wel al even naar huis om spullen op te halen. Voor mensen in het rode deel van de flat is ook dat nog niet mogelijk.

Bij de explosie in de Beukenhorst op donderdag 4 september kwamen twee mensen om het leven. Een van hen was een medewerkster van De Key. Vanwege haar begrafenis is De Key op 16 september gesloten. Wel kunnen bewoners van Beukenhorst De Key die dag telefonisch bereiken tijdens kantooruren.
 

Schematisch overzicht van de woningen in Beukenhorst

Uit de krant