Afbeelding

Burgemeester Koopmanschap gaat Diemen verlaten

Algemeen

DIEMEN - Burgemeester Amy Koopmanschap heeft aangekondigd haar ambt met ingang van 1 maart 2015 neer te leggen.

Burgemeester Koopmanschap is ruim 11 jaar, sinds maart 2003, burgemeester van Diemen, nadat zij in 2009 voor een tweede termijn werd herbenoemd. Daarvoor was ze burgemeester van Zoeterwoude. Voor haar burgemeesterschap was ze stadsdeelbestuurder in de Amsterdamse wijk De Pijp.

De burgemeester geeft aan dat ze - nu Diemen bestuurlijk en politiek in een stabiele fase is gekomen en er een stevige ambtelijke organisatie staat - met een gerust hart afscheid kan nemen en dat ze zich kan gaan richten op zaken waarvoor eerder minder tijd was. Ze neemt zich voor te blijven werken, 'maar iets minder en iets nieuws'.

Burgemeester Koopmanschap: "Deze twaalf jaren in Diemen waren mooi. Ik heb met liefde en plezier gewerkt aan Diemen, zoals we dat nu kennen. Ik ben dankbaar voor alle vertrouwen en ik blijf tot maart 2015 met alle inzet en betrokkenheid mijn werk als burgemeester doen."

Over de precieze invulling van de procedure voor de voordracht van een nieuwe burgemeester is op dit moment nog niet nader te berichten, laat de gemeente weten.

Lees meer in het DiemerNieuws van 28 augustus.

Uit de krant