Afbeelding

Blauwe zone wordt uitgebreid

Algemeen

DIEMEN - De blauwe zone in het centrum van Diemen wordt per 1 december uitgebreid met het resterende deel van het Julianaplantsoen, de Prinses Beatrixlaan en de Willem de Zwijgerlaan. Het gaat hier om een 2-uurs blauwe zone. Dit heeft het college van B en W onlangs besloten.

Op het parkeerterrein van de Willem de Zwijgerlaan, dat voornamelijk wordt gebruikt door leden en bezoekers van tennisvereniging ATVD en fitnesscentrum Trainmore, komt een 4-uurs blauwe zone. Bewoners en bedrijven kunnen een ontheffing aanvragen die twee jaar geldig is.

De gemeente is van plan om de blauwe zone in het centrum (inclusief de wijken Spoorzicht en Buitenlust) en in Diemen-Zuid uit te breiden. Tijdens inloopavonden die in juni werden gehouden, bleek dat er behoorlijk veel weerstand is tegen dit voornemen van de gemeente. De gemeente is echter van mening dat het noodzakelijk is om in die wijken van Diemen de blauwe zone uit te breiden.

De gemeente houdt binnenkort een peiling onder de bewoners van die betreffende buurten om uit te zoeken of er een draagvlak is voor het uitbreiden van de blauwe zone.

De uitslag van de peiling per gebied wordt meegenomen in het collegebesluit eind september 2014.

Lees meer in het DiemerNieuws van donderdag 21 augustus.

Uit de krant