Afbeelding

Nuonweg vannacht dicht

Algemeen

DIEMEN - De voorzieningenrechter heeft het verzoek tot voorlopige voorziening van Hypermarkten Holland BV (Maxis) afgewezen en dus blijft het verkeersbesluit om de Fortdiemerdamweg open te stellen overeind. Tegelijkertijd wordt volgens afspraak de tijdelijke openstelling van de route via de Overdiemerweg op het Nuonterrein beëindigd.
 

"Wij zijn tevreden over de uitspraak. Die is in lijn met de verwachting dat het om een zorgvuldig besluit ging. Het betekent dat de Fortdiemerdamweg vannacht als gepland opengaat en dat de tijdelijke route via de Overdiemerweg op het Nuonterrein zoals afgesproken weer afgesloten wordt. Het verkeersbesluit is te beschouwen als het sluitstuk van een langjarig proces, waarbij de gemeente Diemen in samenspel met onder meer de gemeente Amsterdam voor IJburg een goede tweede verkeersontsluiting heeft gerealiseerd. Ook Stadsregio Amsterdam, Rijkswaterstaat en Nuon hechten aan de afronding van dat proces volgens de afspraken die zijn gemaakt", aldus een woordvoerder van de gemeente Diemen.

"Diemen blijft bereid om te praten over de mogelijkheden van een toekomstige openstelling van het gedeelte van de Overdiemerweg op het Nuonterrein. Wat Diemen betreft is aanpassing van de huidige inrichting alleen verantwoord op basis van een nieuw inrichtings- en bestemmingsplan, zoals voor het huidige ontwerp van de oostelijke verkeersontsluiting van IJburg. De gemeente Diemen hecht aan zorgvuldigheid. Voor een zinvol gesprek over aanpassing van de bestaande afspraken moeten er onderzoeken worden gedaan en moeten er rapporten en adviezen van andere overheden liggen zodat de verkeerskundige, juridische en financiële consequenties goed in beeld zijn. In de brief die we al in februari aan de gemeente Amsterdam stuurden, staat dat wat ons betreft helder geformuleerd."
 

Uit de krant