Arie van 't Hoog (SWD) en een oud-bestuurslid van 't Kloddertje kwamen op het eindfeest langs om Anja en Ria gedag te zeggen.
Arie van 't Hoog (SWD) en een oud-bestuurslid van 't Kloddertje kwamen op het eindfeest langs om Anja en Ria gedag te zeggen.

Na 24 jaar afscheid van 't Kloddertje

Algemeen

DIEMEN - Na 24 jaar is peuterspeelzaal 't Kloddertje in Diemen-Noord verleden tijd. Na de zomervakantie gaat de peuterspeelzaal verder in de nieuwe brede school onder de nieuwe naam Noorderbreedte.

Peuterleidster Ria Zwanenburg richtte 't Kloddertje op in 1990. Tussen de verhuisdozen vol speelgoed vertelt zij over 24 jaar 't Kloddertje. De laatste zeven jaar leidde zij de drie groepen samen met Anja Roest en Nicolien Toonen. Op de deur naar de gang hebben de kinderen bij het afscheidsfeest hun handjes met verf op de deur gezet en de leidsters ook. "Zo laten we toch iets van ons achter hier."

"Kijk, deze stapel plakboeken: dat is 24 jaar 't Kloddertje. Hier een krantenknipsel van 31 mei 1990: 'Er komt een peuterspeelzaal in Diemen-Noord' staat erboven. Op deze foto waren we met een groep ouders aan het schilderen in de Prinses Marijkestraat om de eerste groep te kunnen starten. Ik kom dagelijks mensen tegen die bij mij op de peuterspeelzaal hebben gezeten, soms al met eigen kinderen. Dat is zo leuk. "

Lees het interview met Ria Zwanenburg in DiemerNieuws

Uit de krant