Afbeelding

F-1 van SV Diemen wint toernooi

Sport

DIEMEN - De F-1 van SV Diemen heeft maandag het Super F-toernooi van SV 't Gooi gewonnen. De voetballers uit Diemen speelden negen duels en bleven ongeslagen. Er deden veertig teams mee aan het toernooi.

De F1 van SV Diemen speelde eerst drie poulewedstrijden en plaatste zich voor de volgende ronde. SV Diemen moest vervolgens opnieuw vier poulewedstrijden spelen. In een van die wedstrijden met 0-0 gelijkgespeeld tegen PSV. De ploeg uit Eindhoven werd daardoor uitgeschakeld. De jonge spelers van SV Diemen waren trots op dit resultaat, want zij zijn supporters van Ajax.

Nadat in de halve finale was gewonnen van Geinoord (2-0) wachtte in de finale titelverdediger Fortius uit Amsterdam. Na de reguliere speeltijd was de stand 1-1. In de verlenging stelde SV Diemen de winst veilig. De spelers van de F1 van SV Diemen ontvingen een bokaal en vierden feest.

Het Super F-toernooi van SV 't Gooi heeft een uitstekende reputatie. In het verleden werd het toernooi gewonnen door F-teams van onder andere Ajax, Feyenoord en PSV. SV Diemen is de derde amateurvereniging die het toernooi heeft gewonnen.

Uit de krant