Afbeelding

Sneeuw maakt DiemerCross loodzwaar

Algemeen

DIEMEN - Jong en oud heeft zondag karakter getoond door deel te nemen aan de DiemerCross in het Diemerbos. Het parcours was door de verse sneeuw die in de nacht van zaterdag op zondag in het Diemerbos was neergedaald loodzwaar geworden. Maar een echte hardloper laat zich uiteraard niet kennen en trekt de loopschoenen ook aan als het parcours bedekt ligt onder een flink pak sneeuw.

De gemeente, brandweer, Scouting Diemen en de organisatie (AV '23) hebben er alles aan gedaan om de DiemerCross succesvol te maken. Bijna veertig jongeren deden mee aan de jeugdloop van 1.800 meter. Een half uur na de jeugdcross gingen bijna veertig deelnemers van start voor de wedstrijd van 4,5 kilometer. Zo'n 100 deelnemers liepen de wedstrijd van 9 kilometer over het zeer zware parcours. De meesten slaagden erin de finish te bereiken, maar sommigen haakten onderweg af. De winnaar van de mannen kwam na 35 minuten en 44 seconden over de finish, de snelste vrouw kwam na 50 minuten en 41 seconden over de lijn.

Lees verder in DiemerNieuws van 14 februari.